werkkostenregeling: verstrek nu nog een tablet!
Cor
11 december 2014 

werkkostenregeling: verstrek nu nog een tablet!

In de whitepaper over de werkkostenregeling is alle informatie terug te vinden over deze regeling die per 1 januari 2015 definitief in werking treedt. Whitepaper werkkostenregeling

Er is echter nog wel een wijziging in de regeling in 2015 ten opzichte van 2014.

werkkostenregeling

 

Zakelijk gebruik van 10% naar 90%

In 2015 veranderd de norm voor de term “zakelijk gebruik” van gereedschappen, computers, mobiele communicatiemiddelen en dergelijken. In 2014 is een zakelijk gebruik van meer dan 10% voldoende om deze producten belastingvrij onder de werkkostenregeling aan uw medewerkers te verstrekken. Bij een zakelijk gebruik boven de 10 % en de beperkingen van de werkkostenregeling in acht genomen mogen deze apparaten zonder loonheffing verstrekt worden.

De norm voor het zakelijk gebruik gaat in 2015 omhoog naar 90 %. Dit houdt in dat de verstrekte gereedschappen, computers, mobiele communicatiemiddelen en dergelijken nagenoeg geheel zakelijk gebruikt mogen worden. Indien dit niet het geval is, dan valt de verstrekking onder het loon, en moet er loonbelasting over betaald worden.

 

Verlaging van 1,5% naar 1,2% van het fiscale loon

Een andere beperking in de werkkostenregeling is de verlaging van het percentage van het fiscale loon dat belastingvrij aan de medewerkers uitgekeerd mag worden. Dit percentage gaat omlaag van 1,5 % naar 1,2 %.

 

Lees voor de overige vrijstellingen en beperkingen de whitepaper over de werkkostenregeling bij de downloads. Op deze plek kunt u nog meer whitepapers en andere handige word documenten downloaden.

 Het team van Gere-geld helpt u graag verder. mail naar info@gere-geld.nl

 

Over de schrijver
Cor
Reactie plaatsen