Van ruilen komt huilen!  of toch niet?
30 juli 2015 

Van ruilen komt huilen! of toch niet?

De economische omgeving veranderd in een razend snel tempo. Eén van de elementen die al langer bestaat, maar nu weer meer in de belangstelling staat is het ruilen. Dit kan onderling gebeuren, maar als bedrijven onderling producten en/of diensten uitruilen dan heet dit een “barter deal”.

Hoe werkt een barter deal? En een vijftal tips om op te letten bij het sluiten van een barter deal.

Lees er alles over in de blog.

images (18)

Een barter deal is het uitruilen van goederen en/of diensten met gesloten portemonnee. Bij Gere-geld zou het zo kunnen zijn dat degene die onze website onderhoud, dit inruilt voor het gebruik van het boekhoudprogramma Gere-geld. Dit gaat meestal met gesloten beurs, het kan natuurlijk ook zo zijn dat er een waardeverschil is tussen de onderling uitgewisselde goederen en/of diensten, dan zal er door één van de twee partijen bij betaald moeten worden.

Het leuke aan een barterbdeal is dat dit gaat op basis van een onderling vertrouwen. Het kan zelfs zo zijn dat je deze klanten in een intiemere kring opneemt omdat er een wederzijds voordeel behaald is dat in een reguliere koop-verkoop niet tot stand gekomen was. Als dit er dan ook nog toe leidt dat je elkaars ambassadeur wordt, dan is de win-win situatie helemaal compleet.

Waar moet je nu op letten bij het sluiten van een barter deal?

  1. Het is belangrijk dat jullie beiden de vrijheid hebben om te kunnen ruilen. Beiden moeten een voordeel kunnen behalen uit het leveren van de wederdienst boven sec geld.
  2. Sluit nooit een barter deal met je personeel. Juridisch is dit een wespennest.
  3. Sluit geen barter deal om te barteren, beiden moeten er voordeel bij hebben.
  4. Zorg voor duidelijke wederzijdse offertes. Wie levert wat en welke prijs staat voor de barter deal. Indien gewenst kun je ook beiden een factuur sturen en verrekenen. Dan ziet de fiscus ook de einddatum.
  5. Zorg voor een goede relatie met je barter-partner. Het gaat uiteindelijk om het vertrouwen.

Geïnteresseerd geraakt in het sluiten van een barter deal? Probeer het gewoon eens een keer uit.

Heeft u ervaringen met het sluiten van een barter deal? Of aanvullingen op deze blog? Dan is onderaan een mogelijkheid om deze achter te laten.

Wij helpen graag ZZP-ers / ondernemers met de boekhouding. Kent u iemand die hulp kan gebruiken bij de boekhouding? Iemand die de boekhoudtijd wil halveren en het financieel inzicht wil verdubbelen? Dan horen wij dat graag. Aanbevelingen van u, zijn belangrijk voor ons.

Bekijk ook eens de demo versie van ons boekhoudpakket Gere-geld op www.gere-geld.nl/demo . Deze is gelijk aan een live versie. U kunt al online boekhouden voor € 10,- per maand.

Over de schrijver
Reactie plaatsen