Sjoemelsoftware? Niet in de boekhouding!
Cor
09 december 2015 
in ICT

Sjoemelsoftware? Niet in de boekhouding!

Één van de kenmerken van de veiligheid in de IT is de integriteit van de data. Het is in feite een garantie dat de informatie die op de ene plaats verzonden wordt, ook hetzelfde op een andere plaats terecht komt. De informatie die verzonden wordt mag op geen enkele wijze te beïnvloeden zijn. Met de komst van steeds meer geautomatiseerde processen wordt de integriteit van de data ook steeds belangrijker. De garantie dat er geen gegevens gemanipuleerd kunnen worden is een zeer belangrijke in de automatisering.

 

Hoe is de “sjoemelsoftware” ontstaan?

De Dikke van Dale is in 2015 een woord rijker geworden, namelijk “sjoemelsoftware”. Het is niet iets om trots op te zijn, maar het is wel een feit. De veroorzaker hiervan is Volkswagen. De overheden stellen steeds strengere milieu-eisen. De dieseluitstoot in de automobielindustrie is er één van . Bedrijven willen heel graag aan de groene milieu-eisen voldoen, maar dit lijkt een lastige wedloop te zijn. Bedrijven moeten er wel aan meedoen, want als zij dit niet doen, dan gaat de concurrentie aan de haal met het “groene verkoopvoordeel”. Vervolgens denken bedrijven slim te zijn en de data aan te passen aan de gewenste uitkomst. Sjoemelen klinkt in dit kader nog vriendelijk, mogelijk dat frauderen beter op zijn plaats zou zijn.

Het is natuurlijk een illusie om aan te nemen dat er nergens in de wereld gesjoemeld wordt. De integriteit van een onderneming staat of valt met de integriteit van de medewerkers. De som van de normen en waarden die de medewerkers hebben, staan gelijk aan de integriteit van het gehele bedrijf.

Wat heeft dit met uw boekhouding te maken?

U moet kunnen vertrouwen op de integriteit van uw software leverancier. Bij Gere-geld stellen we hoge eisen aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van de software. Maar u kunt dit ook zelf contoleren. Bij de rapportages is en button opgenomen om alle boekingen naar excel te exporteren. De som van de kolom bedrag moet altijd € 0,- zijn. Daarnaast is het mogelijk om op basis van deze excel data het saldo van de openstaande posten van uw klanten en leveranciers te controleren. Ook is het mogelijk om de rapportages, de jaarrekening en de BTW aangifte te controleren. Kortom, Gere-geld is zeer transparant en controleerbaar door iedereen opgezet. Mocht u meer informatie hierover wensen, dan kunt u contact met ons opnemen.

 

Kortom, het is niet mogelijk om met de software van Gere-geld te sjoemelen.

Er is een aparte blog geschreven over de Cloud beveiliging van Gere-geld. Deze voldoet aan alle eisen die aan een online boekhoudpakket gesteld mogen worden.  

 

Probeer nu de software van Gere-geld 30 dagen zonder verplichtingen en meldt je aan. 

Bekijk de demo van Gere-geld , deze is gelijk aan een live omgeving. Hier kunt u zelf kijken hoe transparant de software van Gere-geld is.

Een ZZP-er kan al boekhouden voor € 10,- per maand. We helpen iedere nieuwe gebruiker in ca. één uur gratis aan de slag. Of is meer ondersteuning gewenst?

 

IEDEREEN KAN BOEKHOUDEN! ……………… met Gere-geld

Kent u nog meer sjoemelsoftware? deel dit met iedereen in de onderstaande commentaar box.

Is deze blog interessant? graag delen via de social media. Bij voorbaat dank

Over de schrijver
Cor
Reactie plaatsen