Resultaat in de Jaarrekening
Cor
20 januari 2016 

Resultaat in de Jaarrekening

Elk jaar wordt er telkens weer een jaarrekening van het afgelopen kalenderjaar opgemaakt. Dit is telkens weer zo’n boekwerk waar velen weinig van begrijpen. Weet dat de jaarrekening die aan alle wettelijke eisen voldoet gratis in het boekhoudpakket van Gere-geld zit.

Om de jaarrekening te verduidelijken volgen er drie opeenvolgende blogs over de jaarrekening. Deze week de tweede blog, en daarin wordt de winst en verliesrekening uitgelegd. Waar de balans een fotomoment is, betreft de winst en verliesrekening een periode. Meestal twaalf maanden, gelijk aan een kalenderjaar.

resultaat

Wat staat er in de winst en verliesrekening? (is gelijk aan de resultatenrekening)

We beginnen natuurlijk met de omzet. Welk bedrag is er in het afgelopen jaar gefactureerd aan de klanten? Dit is het bedrag exclusief BTW, deze wordt immers weer doorbetaald aan de belastingdienst. Als eerste wordt daar de inkoopwaarde van de omzet af gehaald. Dit is als er goederen ingekocht, eventueel bewerkt worden, en weer verkocht. Ook wordt direct het uitbesteedde werk en ingeleend personeel in mindering op de omzet gebracht.

Nu ontstaat het bruto bedrijfsresultaat. Dan worden de loonkosten van het eigen personeel, de afschrijvingslasten en de overige bedrijfskosten in mindering gebracht.

Dan houden we het bedrijfsresultaat over. Dan gaan de rente baten/ lasten erbij of eraf en de bijzondere baten of lasten. Bij een B.V. wordt ook de Vennootschapsbelasting nog berekend.

Nu rest het resultaat na belastingen.

Als dit resultaat na belastingen naar het eigen vermogen (kapitaal) op de balans geboekt wordt is de jaarrekening compleet.

Ben je geïnteresseerd geraakt in de jaarrekening? Dan hebben we geheel gratis een video voor je gemaakt waarin je alles wordt uitgelegd over de jaarrekening.

Aan de slag video's

Wat moet ik doen om een gratis jaarrekening te krijgen?

Om te beginnen een jaarabonnement bij Gere-geld afsluiten. Dit is het enige online boekhoudpakket dat een jaarrekening kan produceren welke voldoet aan de wettelijke eisen voor een BV. Daarnaast is het enige dat gedaan moet worden aan het einde van het jaar, de winst naar de balans boeken. Hiervoor hebben we een instructiefilmpje gemaakt, met daarbij de bestandjes die je kunt uploaden. Daarna kan de jaarrekening uit het systeem gehaald worden.

We helpen iedereen gratis in één uur aan de slag. Indien gewenst kan er ook nog een begeleidingspakket afgenomen worden van 3-6 of 12 maanden. En kan de belastingaangifte uitbesteed worden bij het gelieerde administratiekantoor.

Houdt het Kamer van Koophandel nummer en het BTW nummer bij de hand en heb binnen 5 minuten je eigen administratie.

directaanmeldenWil je nog meer mensen blij maken met een gratis jaarrekening? Stuur deze link dan door.

De eerste 30 dagen kun je zonder verplichtingen de software proberen. Als het niet bevalt, wordt de boekhouding automatisch gesloten. Je loop dus helemaal geen risico.

Wil je eerst nog even een keer proberen? klik dan hier verder voor de demo. De demo is gelijk aan een live omgeving, en alles dat je vandaag boekt, staat er morgen niet meer in.

 

 

Over de schrijver
Cor
Reactie plaatsen