Ontmasker de spookfactuur
19 juli 2017 

Ontmasker de spookfactuur

De Spookfactuur

Ze komen ouderwets via de brievenbus, de spookfacturen. Een spookfactuur zal zelden of nooit via de mail komen omdat er weinig databases zijn die een bedrijf koppelt met een accuraat mailadres. De mail kent weer andere uitdagingen. De vraag is echter, hoe herken ik een spookfactuur en wat kan ik ermee doen? En wat als ik al betaald heb? Ook als Gere-geld krijgen wij regelmatig te maken met spookfacturen.

Onderstaand leggen we u uit waar u op kunt letten. Bijgevoegd ons voorbeeld van een spookfactuur. Op de spookfactuur is aangegeven waarop je moet letten en waar je een spookfactuur aan kunt herkennen.

spookfactuur

Herkenning

Als we de spookfactuur gaan ontleden dan kunnen we een aantal opmerkingen plaatsen. De registratie betreft in ieder geval geen registratie bij een officiële instantie. Er kunnen geen rechten ontleend worden als bescherming van een handelsnaam of een logo. Het registreren van logo’s, concepten en ideeën kan enkel bij de (inter) nationale octrooibureaus voor ideeën / concepten / merknamen en dergelijken. Ook is dit mogelijk bij het BBIE voor de Benelux. (Benelux Bureau voor Intellectuele Eigendommen). Voor deze officiële registratie kunt u terecht op www.boip.int Hier is meer informatie te vinden over de registratie van bijvoorbeeld het beeldmerk.

Offerte

Het belangrijkste en het meest eenvoudig te herkennen bij een spookfactuur is dat het om een offerte gaat. Het betreft een offerte waar je nooit om gevraagd hebt. Deze “offerte” ongevraagd toegezonden.

Algemene voorwaarden

Ook wordt er verwezen naar de algemene voorwaarden. Deze zijn veelal afgedrukt op de achterzijde van de offerte. Als de volgende zin in de algemene voorwaarden staat, of een vergelijkbare zin, dan moet je opletten. Door het overmaken van het geoffreerde bedrag gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.

Betaling

Door de offerte te betalen gaat je akkoord met de vermelding in een register waar niemand in kijkt. Het vervelende is echter dat als er betaald is, er geen mogelijkheid is om het geld terug te vorderen. Door over te gaan tot betaling zijn de offerte en de algemene voorwaarden geaccepteerd.

Let dus in alle gevallen goed op bij het boeken en betalen van je inkoopfacturen. Er zijn hele handige trucs om u als ondernemer (zeker ook startende ondernemers) om de tuin te leiden met spookfacturen.

Heb je aanvullingen? Of heb je zelf spookfacturen ontvangen? laat je opmerkingen achter in de commentaarbox.

Op jouw financieel succes,

Machiel Keet,

– Auteur van het boek “Ik heb niets met cijfers”

– Administratie uitbesteden: Administratiekantoren Gere-geld

– Hèt online boekhoudpakket voor de zzp’er, Gere-geld.

– Volg de online cursus met de CIJFER methode

– Ken je iemand die een administratiekantoor wil starten?

– Toegang tot honderden online trainingen voor ondernemers

Het is onze missie om bij te dragen aan jouw levensgeluk door je financieel succesvoller te maken. Ken jij iemand die financieel succesvoller wil worden? Dan horen wij dat graag. Aanbevelingen van u, zijn belangrijk voor ons.

Starter? Download dan ons GRATIS E-book met herkenbare situaties, valkuilen en tips.

Over de schrijver
Farsid
Door

Farsid

op 22 Jul 2017

Geachte heer/ mevrouw, U schrijft dat men gratis kan deze boek douwnloden. Maar zodra men de gevraagde emailadres en naam doorgeeft, vraagt u 19,95-euro geld voor. Dus is helemaal niet gratis. Dat duidt aan dat u niet juist behandelt en niet kan betrouwbaar zijn

Machiel
Door

Machiel

op 23 Jul 2017

Beste Farsid,Het spijt me dat er onduidelijkheid is ontstaan. Er zijn twee hoofdstukken gratis te downloaden. Als je na het lezen van de twee hoofdstukken ziet dat het een, voor jou, interessant boek kan zijn, dan kun je het hele boek bestellen voor € 19,95. als er vragen zijn, dan hoor ik dat graag. m.v.g. Machiel Keet (auteur van het boek "ik heb niets met cijfers"

Reactie plaatsen