Jaarrekening (ook BV) GRATIS uit het boekhoudpakket
Cor
10 januari 2017 

Jaarrekening (ook BV) GRATIS uit het boekhoudpakket

Het jaar 2016 is alweer voorbij. Maar over het jaar 2016 moeten er nog enkele zaken afgerond en verantwoord worden. Één van die zaken die nog afgerond moeten worden is de jaarrekening. Deze jaarrekening kan geheel gratis uit het boekhoudpakket komen. Sterker nog, met een muisklik kan deze gedeponeerd worden bij de Kamer van Koophandel. Zo, vanuit je boekhoudpakket, direct naar de KvK. Met ingang van kalenderjaar 2016 kun je alleen nog maar digitaal deponeren bij de KvK, de papieren versie is geschiedenis!

 Gere-geld verstuurd middels SBR de jaarrekening naar de Kamer van Koophandel.

Wie moet een jaarrekening hebben?

Iedere ondernemer die een BV als rechtsvorm heeft moet een interne jaarrekening hebben die voldoet aan de wettelijke eisen van titel 9 boek 2 BW. Doordat Gere-geld in de cloud staat, wordt dit voor iedereen altijd in de gaten gehouden, en indien noodzakelijk aangepast aan de nieuwe eisen. Daarnaast is het voor een BV ook nog eens verplicht om de jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Hoe handig zou het zijn als dit met een druk op de knop vanuit uw boekhoudpakket kan? Met Gere-geld kan dit!

Voor wie is het handig een jaarrekening te hebben?

Alle eigenaren van eenmanszaken en vennoten in een VOF moeten een aangifte inkomstenbelasting indienen. Bij deze rechtsvorm moet ook de balans en de resultatenrekening ingegeven worden in de aangifte. Als deze nu eenvoudig overgenomen kan worden uit de jaarrekening, dan wordt de aangifte weer eenvoudiger om te doen.

Wat kost een jaarrekening?

Dit is geheel afhankelijk van uw situatie. Als u beneden € 12.000.000,- omzet blijft, € 6.000.000,- balanstotaal en 50 medewerkers, dan kunt u deze gratis uit het boekhoudpakket halen. Deze voldoet aan de wettelijke eisen voor een kleine BV, en daarmee is deze automatisch voldoende voor de eenmanszaak of VOF. Met een druk op de knop is de jaarrekening ook nog eens gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. In dit geval is de jaarrekening gratis.

Heeft u een bedrijfsomvang dat al twee jaren op rij, minimaal aan twee van de drie eisen voldoet, dan bent u verplicht een accountant in te schakelen. Dit geldt ook voor sommige zeer specifieke branches (bijvoorbeeld bij Europese aanbestedingen). Bij middelgrote en grote ondernemingen zijn de kosten van een jaarrekening maatwerk.

Wat moet ik doen om een gratis jaarrekening te krijgen?

Om te beginnen een jaarabonnement bij Gere-geld afsluiten. Dit is het enige online boekhoudpakket dat een inrichtingsjaarrekening kan produceren welke voldoet aan de wettelijke eisen voor een BV. Daarnaast is het enige dat gedaan moet worden aan het einde van het jaar, de winst naar de balans boeken. Hiervoor hebben we een instructiefilmpje gemaakt, met daarbij de bestandjes die je kunt uploaden. Daarna kan de jaarrekening uit het systeem gehaald worden.

De volgende stap is het het deponeren van de jaarstukken bij de KvK. Er hoeft slechts een korte balans gedeponeerd te worden als je in de categorie micro valt. Is de onderneming klein, dan is een korte toelichting op de balans vereist. Dit komt standaard uit het boekhoudpakket!

We helpen iedereen gratis in één uur aan de slag. Indien gewenst kan er ook nog een begeleidingspakket afgenomen worden van 3-6 of 12 maanden. En kan de belastingaangifte uitbesteed worden bij het gelieerde administratiekantoor.

Houdt het Kamer van Koophandel-nummer en het BTW nummer bij de hand en heb binnen 5 minuten je eigen administratie.

 directaanmelden

 Kun je nog meer mensen blij maken met een gratis jaarrekening? Stuur deze link dan door.

De eerste 30 dagen kun je zonder verplichtingen de software proberen. Als het niet bevalt, wordt de boekhouding automatisch gesloten.

 Ook kun je geheel vrijblijvend gratis de demo bekijken. Deze is gelijk aan een live omgeving. Je kunt er niets in fout doen, alles dat er vandaag in gezet wordt is morgen weer verdwenen.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Machiel Keet,

-Auteur van het boek “Ik heb niets met cijfers” www.ikhebnietsmetcijfers.nl

-Administratiekantoren Gere-geld www.administratiekantoor-gere-geld.nl

-Hèt online boekhoudpakket voor de zzp’er, Gere-geld. www.gere-geld.nl

Wij helpen ZZP-ers / ondernemers met de boekhouding. Kent u iemand die hulp kan gebruiken bij de boekhouding? Iemand die de boekhoudtijd wil halveren en het financieel inzicht wil verdubbelen? Dan horen wij dat graag. Aanbevelingen van u, zijn belangrijk voor ons.

Starter? Download dan ons GRATIS E-book met herkenbare situaties, valkuilen en tips.

https://gere-geld.nl/e-book-starter-3/

 

 

 

 

Over de schrijver
Cor
Reactie plaatsen