Jaarafsluiting! Waar moet ik op letten?
Cor
02 januari 2018 

Jaarafsluiting! Waar moet ik op letten?

De jaarrekening om het jaar af te sluiten 

 

Om te beginnen willen we iedereen de allerbeste wensen voor 2018 overbrengen, namens het team van Gere-geld. Echter is het einde van het jaar tevens het begin van het nieuwe jaar. Om het jaar goed af te sluiten, moet eerst de boekhouding bijgewerkt worden. Als dat allemaal bijgewerkt is, komt de jaarrekening. Maar hoe moet de jaarrekening eruitzien en waar moet deze aan voldoen? 

 

 

De jaarrekening van de BV 

Een BV moet twee verschillende jaarrekeningen opmaken. Om te beginnen de meest eenvoudige; die gedeponeerd moet worden bij de Kamer van Koophandel. Gere-geld is een van de weinige boekhoudpakketten die met één muisklik vanuit de boekhouding de jaarrekening deponeert bij Kamer van Koophandel. De gegevens die de Kamer van Koophandel voor de bedrijfsgrootte micro of klein wil ontvangen is zeer beperkt. Als je een BV hebt, moet de jaarrekening ook voldoen aan wettelijke eisen. Die eisen zijn zelfs geformuleerd in het Burgerlijk Wetboek. Dit is de uitgebreide inrichtings-jaarrekening.

 

Deze uitgebreide jaarrekening, die voldoet aan de wettelijke eisen, komt ook direct uit Gere-geld. Dit is een unieke functionaliteit voor een boekhoudpakket. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Als BV moet je ook een aangifte vennootschapsbelasting doen. De gegevens die niet in de uitgebreide jaarrekening staan, kunnen 1:1 overgenomen worden in de aangifte. Veel gemakkelijker kunnen we het je niet maken. Bekijk eventueel de gratis demo, deze is gelijk aan de live-omgeving. 

 

De jaarrekening van de eenmanszaak in de VOF 

We spreken in dit stukje even over de eenmanszaak. Een VOF is juridisch gezien een samenwerkingsverband van meerdere eenmanszaken. Officieel hoeft een eenmanszaak geen jaarrekening op te maken. Het klinkt heel verleidelijk en gemakkelijk om je gegevens niet bij te houden. Maar laten we je wel even uit die droom helpen. Je moet als ondernemer altijd je boekhouding bijhouden, dit zijn de rechten en plichten. Je hoeft geen jaarrekening te maken, maar de belastingdienst wil wel alle gegevens weten. Neem de uitgebreide jaarrekening uit Gere-geld. Deze kun je nagenoeg overnemen in je aangifte inkomstenbelasting. Want als eenmanszaak moet je je balans en resultatenrekening doorgeven aan de belastingdienst via de aangifte inkomstenbelasting. Veel gemakkelijker kunnen we het je niet maken. Bekijk eventueel de gratis demo, deze is gelijk aan de live-omgeving. 

 

Wacht niet te lang met het afronden van 2017. Nu zit alles nog vers in het geheugen en kun je het zo voor elkaar krijgen. 

 

 

Op jouw financieel succes,

 

 

Machiel Keet,

Word lid van het gratis boekhoudplatform voor de zzp’er.

 

– Auteur van het boek “Ik heb niets met cijfers”.

– Administratie uitbesteden: Administratiekantoren Gere-geld.

– Hèt online boekhoudpakket voor de zzp’er, Gere-geld. 

– Ken je iemand die een administratiekantoor wil starten?

 

Het is onze missie om bij te dragen aan jouw levensgeluk door je financieel succesvoller te maken. Ken jij iemand die financieel succesvoller wil worden? Dan horen wij dat graag. Aanbevelingen van u, zijn belangrijk voor ons.

 

Starter? Download dan ons GRATIS E-book met herkenbare situaties, valkuilen en tips.

gere-geld eindhoven

 

 

Over de schrijver
Cor
Reactie plaatsen