Het einde van de PDF als factuur
Cor
19 maart 2019 

Het einde van de PDF als factuur

De opkomst van UBL (de e-factuur)

 

Het einde van de facturenstroom per papier of PDF is in zicht. Met ingang van 18 april 2019 maakt de overheid een einde aan deze stroom door alleen nog maar de E-factuur te accepteren. Ben je als ondernemer aan de slag voor de overheid? Oriënteer dan tijdig op een nieuwe manier van factureren. De nieuwe E-factuur, UBL genaamd, zal het papier en de PDF vervangen. Dit is een efficiency- en kwaliteitsslag die door de overheid wordt doorgevoerd. Zie o.a. ook het artikel op de site van de Kamer van Koophandel.

 

Vanuit het bijbehorende administratiekantoor Gere-geld, komen we veel ondernemers tegen die voor de overheid werken. Zij zijn zelden op de hoogte van het feit dat zij de facturatie aan moeten passen aan de nieuwe E-factuur. De verwachting is dat het bedrijfsleven op korte termijn zal volgen. Een E-factuur kent een vaste indeling en daarmee een 100% nauwkeurigheid bij het inlezen in de boekhouding. Het is enerzijds een tijdsbesparing omdat het sneller gaat, en anderzijds een kwaliteitsverbetering omdat het 100% nauwkeurig gaat. 

 

“Vervelend, een factuur die teruggestuurd wordt” 

Als ondernemer wordt er werk verricht voor de overheid of voor het bedrijfsleven. De administratie lijkt op orde en de facturen worden keurig verzonden. Nu kan het gebeuren dat de factuur, die in 2018 nog  prima was, in 2019 retour komt. Dit gaat voor een groot aantal ondernemers wel de waarheid worden. 40% van de zzp’ers doet de boekhouding in excel. Zij maken een factuur in Excel, slaan op als PDF, openen de mail, typen een tekst en versturen de mail met de PDF. Vervolgens openen zij de boekhoudexcel en boeken de verkoopfactuur in. Later ontvangen zij de betaling en boeken dan de factuur af.” Als direct vanuit het boekhoudpakket gefactureerd wordt en de bank ingelezen in het boekhoudpakket, dan gaat dit proces veel sneller, efficiënter en nauwkeuriger. De volgende stap is de ontvanger van de E-factuur. De ontvanger kan zonder kosten en met een 100% nauwkeurigheid de ontvangen E-factuur inlezen. Het is te begrijpen dat de overheid deze werkwijze omarmt en dat de bedrijven snel zullen volgen. Het einde van papier en PDF. 

 

Zoek een boekhoudprogramma die een E-factuur kan sturen en inlezen 

De overheid stelt de E-factuur verplicht per 18 april en het bedrijfsleven volgt snel. Ga daarom op zoek naar een boekhoudprogramma dat de E-factuur verzend. Let ook op of het boekhoudprogramma de E-facturen kan inlezen. Het inlezen van E-facturen kan veel tijd besparen. Bekijk de gratis demo versie met de E-facturen uit Gere-geld.

Je kunt natuurlijk ook de video bekijken die over het digitaal factureren gaat.

 

Voordelen

Door direct vanuit je online boekhoudpakket te gaan factureren kun je tijd besparen. Ook hoeft u niet meer te zoeken naar de aansluitingen, want vanuit een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk boekhoudpakket kunt u snel en eenvoudig factureren. Als je factureert vanuit een online boekhoudpakket heeft u de factuur gemaild en is de omzet direct geboekt, geen extra handelingen. De voordelen op een rij

  • Tijd besparen, nooit meer “overtypen”
  •  Tijd = geld (meer facturabele uren of vrije tijd) = geld besparen
  •  Minder frustraties (zoeken naar formulefouten / aansluitingen) = ook weer tijd besparen
  •  Minder betalen aan uw administratie / accountantskantoor (deze hoeft immers ook niet meer over te typen)
  •  Meer inzicht en overzicht in uw financiële situatie

 

Op jouw financieel succes,

 

Machiel Keet,

Word lid van het gratis boekhoudplatform voor de zzp’er

– Auteur van het boek “Ik heb niets met cijfers”

– Administratie uitbesteden: Administratiekantoren Gere-geld

– Hèt online boekhoudpakket voor de zzp’er, Gere-geld.

– Ken je iemand die een administratiekantoor wil starten?

 

Het is onze missie om bij te dragen aan jouw levensgeluk door je financieel succesvoller te maken. Ken jij iemand die financieel succesvoller wil worden? Dan horen wij dat graag. Aanbevelingen van u, zijn belangrijk voor ons.

Starter? Download dan ons GRATIS E-book met herkenbare situaties, valkuilen en tips.

Over de schrijver
Cor
Reactie plaatsen