Gratis jaarrekening

Het jaar 2018 is alweer voorbij. Maar over het jaar 2018 moeten er nog enkele zaken afgerond en verantwoord worden. Één van die zaken die nog afgerond moeten worden is de jaarrekening. Deze jaarrekening kan gratis uit het boekhoudpakket komen.

 

Wie moet een jaarrekening hebben?

Iedere ondernemer die een BV als rechtsvorm heeft moet een interne jaarrekening hebben die voldoet aan de wettelijke eisen van titel 9 boek 2 BW. Doordat Gere-geld in de cloud staat, wordt dit voor iedereen altijd in de gaten gehouden, en indien noodzakelijk aangepast aan de nieuwe eisen. Daarnaast is het voor een BV ook nog eens verplicht om de jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Hoe handig zou het zijn als dit met een druk op de knop vanuit uw boekhoudpakket kan?

 

Voor wie is het handig een jaarrekening te hebben?

Alle eigenaren van eenmanszaken en vennoten in een VOF moeten een aangifte inkomstenbelasting indienen. Bij deze rechtsvorm moet ook de balans en de resultatenrekening ingegeven worden in de aangifte. Als deze nu één op één overgenomen kan worden uit de jaarrekening, dan wordt de aangifte weer eenvoudiger om te doen.

 

Wat kost een jaarrekening?

Dit is geheel afhankelijk van uw situatie. Als u beneden € 12.000.000,- omzet blijft, € 6.000.000,- balanstotaal en 50 medewerkers, dan kunt u deze gratis uit het boekhoudpakket halen. Deze voldoet aan de wettelijke eisen voor een micro en kleine BV, en daarmee is deze automatisch voldoende voor de eenmanszaak of VOF. Met een druk op de knop is de jaarrekening ook nog eens gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. In dit geval is de jaarrekening helemaal gratis.

Heeft u een bedrijfsomvang dat al twee jaren op rij, minimaal aan twee van de drie eisen voldoet, dan bent u verplicht een accountant in te schakelen. Dit geldt ook voor sommige zeer specifieke branches (bijvoorbeeld bij Europese aanbestedingen). Bij middelgrote en grote ondernemingen zijn de kosten van een jaarrekening maatwerk.

 

Wat moet ik doen om een gratis jaarrekening te krijgen?

Om te beginnen een abonnement bij Gere-geld afsluiten. Dit is het enige online boekhoudpakket dat een jaarrekening kan produceren welke voldoet aan de wettelijke eisen voor een BV. Daarnaast is het enige dat gedaan moet worden aan het einde van het jaar, de winst naar de balans boeken. Hiervoor hebben we instructiefilmpjes gemaakt voor de eenmanszaak / VOF en voor de BV gemaakt, met daarbij de bestandjes die je kunt uploaden. Daarna kan de jaarrekening uit het systeem gehaald worden.

We helpen iedereen gratis in één uur aan de slag. Indien gewenst kan er ook nog een begeleidingspakket afgenomen worden van 3-6 of 12 maanden. En kan de belastingaangifte uitbesteed worden bij één van onze administratiekantoren.

Houdt het Kamer van Koophandel-nummer en het BTW nummer bij de hand en heb binnen 5 minuten je eigen administratie.

Kun je nog meer mensen blij maken met een gratis jaarrekening? Stuur deze link dan door.

De eerste 30 dagen kun je zonder verplichtingen de software proberen. Als het niet bevalt, wordt de boekhouding automatisch gesloten.

Ook kun je geheel vrijblijvend gratis de demo versie bekijken. Deze is gelijk aan een live omgeving. Je kunt er niets in fout doen, alles dat er vandaag in gezet wordt is morgen weer verdwenen.

 

Op jouw financieel succes,

 

Machiel Keet,

Word lid van het gratis boekhoudplatform voor de zzp’er

– Auteur van het boek “Ik heb niets met cijfers”

– Administratie uitbesteden: Administratiekantoren Gere-geld

– Hèt online boekhoudpakket voor de zzp’er, Gere-geld.

– Ken je iemand die een administratiekantoor wil starten?

 

Het is onze missie om bij te dragen aan jouw levensgeluk door je financieel succesvoller te maken. Ken jij iemand die financieel succesvoller wil worden? Dan horen wij dat graag. Aanbevelingen van u, zijn belangrijk voor ons.

Starter? Download dan ons GRATIS E-book met herkenbare situaties, valkuilen en tips.

Over de schrijver
Cor
Reactie plaatsen