Financiële risico's

Iedere ondernemer / onderneming loopt risico. In vier delen nemen we u mee door de diverse risico’s. Deel 1 is het risico op financieel gebied, deel 2 is het risico op het personele vlak, deel 3 het risico m.b.t. verzekeringen en tot slot de beveiligingsrisico’s.

Waar moet u op letten bij de financiële dienstverleners en hoe kunt u een faillissement afwenden?financieel risico

 

 

 

1.Inzicht

Financieel inzicht is van wezenlijk belang voor uw onderneming. Zorg dat uw administratie bijgewerkt is en dat u weet hoe u ervoor staat. Bij voorkeur online 24 uur per dag beschikbaar en per maand het resultaat inzichtelijk. Gere-geld biedt een online oplossing met een rapportage met inzoommogelijkheden. Stel u ook de vraag of bepaalde projecten wel rendabel zijn. U kunt zich laten ondersteunen door een administrateur (of bij een grotere onderneming door een accountant)

2.Wanbetalers

Weet wat u nog moet ontvangen van uw klanten en ga daar achteraan. Zie het ook als een contactmoment met de klant, waarom wordt niet betaald? Is er een klacht? Is de factuur niet correct? Bij te weinig cash komt uw onderneming in gevaar!

3.Spooknota’s

Controleer uw inkomende facturen. Heeft u wel besteld? Is de bestelling juist geleverd? Zijn de antwoorden ontkennend? Dan kan het zijn dat u een zogenaamde spooknota heeft ontvangen. U kunt dit melden op www.fraudemeldpunt.nl

4.Luid de noodklok op tijd

Veel ondernemers schamen zich voor betalingsachterstanden en deurwaarders. Hierdoor is men vaak te laat en een faillissement onafwendbaar. Als er op tijd aan de bel getrokken wordt is een betalingsregeling heel vaak mogelijk. Ook wordt een doorstart eerder mogelijk als de “ellende” nog overzichtelijk is. Wacht niet te lang!

Risico met personeel

 Het team van Gere-geld staat voor u klaar. klik op één van beide buttons

 directaanmeldeniedereen kan boekhouden

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Cor
Reactie plaatsen