spookfacturen

Iedere ondernemer ontvangt ze wel eens, spookfacturen. De vraag is echter, hoe herken ik een spookfactuur en wat kan ik ermee doen? En wat als ik al betaald heb? Ook als Gere-geld krijgen wij te maken met spookfacturen.

Onderstaand leggen we u uit waar u op kunt letten. Bijgevoegd ons voorbeeld.spookfactuur

Het betreft in ieder geval geen registratie bij een officiële instantie. Er kunnen geen rechten ontleend worden als bescherming van een handelsnaam of een logo. Dit kan enkel bij de (inter) nationale octrooibureaus voor ideeën / concepten / merknamen en dergelijken. Ook is dit mogelijk bij het BBIE voor de Benelux. (Benelux Bureau voor Intellectuele Eigendommen). Voor deze officiële registratie kunt u terecht op www.boip.int .

 

Offerte

Het belangrijkste en het meest eenvoudig te herkennen bij een spookfactuur is dat het om een offerte gaat. Het betreft een offerte waar u nooit om heeft gevraagd. Deze heeft u ongevraagd toegezonden gekregen.

 

Algemene voorwaarde.

Ook wordt er verwezen naar de algemene voorwaarden. Deze zijn veelal afgedrukt op de achterzijde van de offerte. Door het overmaken van het geoffreerde bedrag gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.

 

Betaling

Door de offerte te betalen gaat u akkoord met de vermelding in een register waar niemand in kijkt. Het vervelende is echter dat als er betaald is, er geen mogelijkheid is om het geld terug te vorderen. Door over te gaan tot betaling heeft u de offerte en de algemene voorwaarden geaccepteerd.

 

Let dus in alle gevallen goed op bij het boeken en betalen van uw inkoopfacturen. Er zijn hele handige trucs om u als ondernemer (zeker ook startende ondernemers) om de tuin te leiden met spookfacturen.
Reactie plaatsen