Factureren vanuit Excel Word? Niet doen!!
Cor
23 oktober 2014 

Factureren vanuit Excel Word? Niet doen!!

 

Niemand weet beter hoe en wat er gefactureerd moet en mag worden dan u als ondernemer zelf. Er zijn echter meerdere wegen die naar Rome leiden. Veel ZZP-ers factureren nog vanuit word of vanuit excel. Het kan ook zijn dat u een facturatiepakket heeft aangeschaft van waaruit u de facturatie doet. In deze beide gevallen gaat u wederom handmatig uw facturen inboeken in uw boekhoudpakket of, erger nog, bijhouden in een andere excel lijst. Statistisch gezien is 2 % van alle handmatige invoer fout, dus ook van alle gegevens die u handmatig moet overtypen! Niet doen dus.

Tijd besparen?

Kost het factureren en het verwerken van de verkoopfacturen in uw boekhoudpakket / excel overzicht u teveel tijd? Komen er vaak fouten voort uit de excelfacturen en kost het u veel tijd om de excel bestanden te controleren en de formulefouten te herstellen? Dan is het een OPLOSSING om vanuit uw online boekhoudprogramma te gaan factureren

 

Voordelen

Door direct vanuit uw online boekhoudpakket te gaan factureren kunt u tijd besparen. Ook hoeft u niet meer te zoeken naar de aansluitingen, want vanuit een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk boekhoudpakket kunt u snel en eenvoudig factureren. Als u factureert vanuit een online boekhoudpakket heeft u de factuur gemaild en is de omzet direct geboekt, geen extra handelingen.

 

De voordelen op een rij

  • Tijd besparen à nooit meer “overkloppen”
  • Tijd = geld (meer facturabele uren) = geld besparen
  • Minder frustraties (zoeken naar formulefouten / aansluitingen) = ook weer tijd besparen

Voor meer informatie omtrent een gebruiksvriendelijk en eenvoudig boekhoudpakket om uit te factureren klikt u op de button “iedereen kan boekhouden”

Bent u overtuigd en gaat u zich direct aanmelden, klik dan op de rechter button.

Wilt u een indruk krijgen hoe eenvoudig factureren vanuit Gere-geld gaat? Klik dan op de video button.

iedereen kan boekhouden

Maken verkoopfactuur in Gere-gelddirectaanmelden

Over de schrijver
Cor
Tessa Verschuur
Door

Tessa Verschuur

op 25 Oct 2014

Vanaf € 10,- per maand bieden jullie een boekhoudpakket aan. Ik wil jullie graag wijzen op Offective, hun boekhoudmodule kost slechts € 7,20 en is onbeperkt en ongelimiteerd in haar gebruik. Check: http://www.online-boekhouden-offective.nl/

Machiel Keet
Door

Machiel Keet

op 26 Oct 2014

Beste Tessa, Dank voor je reactie en fijn dat je de mening deelt dat je niet vanuit word of excel moet gaan factureren, maar dat je beter een pakket kunt gebruiken om te factureren waarmee de omzet ook direct in de boekhouding staat. Ik heb de site van offective bekeken. Het is me niet duidelijk of de € 7,20 enkel boekhouden is en of de facturatie er ook bij zit. De kosten van het offective lopen op tot € 16,80 per maand, maar dat is inclusief CRM. Wat het CRM deel inhoudt kan ik moeilijk terugvinden. Helaas vind ik geen demo versie op de site waardoor een goede vergelijking lastig is. Wat bij Gere-geld in ieder geval extra is ten opzichte van offective is dat er een jaarrekening uit Gere-geld komt. Veelal wordt hier door administratie (accountants) kantoren € 500,- tot € 2.000,- voor gevraagd. Dit kun je dus besparen als je Gere-geld gebruikt (dan is het verschil van € 2,80 / maand snel terugverdient). De jaarrekening voldoet aan de eisen van titel 9 boek 2 BW zodat een BV hier ook gebruik van kan maken. Ook zit er in Gere-geld een rapportage met inzoommogelijkheden waardoor je met enkele klikken je inkoop of verkoopfactuur terug kunt vinden en kunt analyseren waar je resultaat positief of negatief in afwijkt. De BTW aangifte gaat direct vanuit Gere-geld naar de belastingdienst. Ik kan niet zien of dit bij offective ook het geval is. Er zijn meerdere verschillen, maar die zijn kleiner dan de genoemde. Gebruiksvriendelijkheid is subjectief.

Reactie plaatsen