Boek: "Ik heb niets met cijfers" Voor iemand die niets met cijfers heeft, maar er wel iets mee moet.
Bestel nu!

Page content

Eenmanszaak (en VOF)

 Wilt u geld, tijd en frustratie besparen?

hand met geld images (9)salaris of dividend

Ja, wij kunnen dit allemaal besparen, zeker met de uitspraak “tijd is geld” in het achterhoofd. Maar hoe kunnen we deze besparingen voor u realiseren? De kans is groot dat u uw administratie op één van de volgende twee wijzen georganiseerd heeft.

 1. U heeft uw volledige administratie uitbesteed aan een administratiekantoor of aan een accountantskantoor. U kunt meer dan u denkt! lees met name de punten “Facturatie” en “Samenwerken”. Bekijk ook de gratis video waarin u uitgelegd wordt welke overwegingen mee spelen in de keuze om de administratie zelf te doen, uit te besteden of te gaan samenwerken met een administratiekantoor of accountantskantoor.
 2. U voert zelf uw eigen administratie in een boekhoudprogramma. In dit geval is de kans groot dat u bij Gere-geld voordeliger klaar bent, of dat u minder geld kwijt bent aan iemand die voor u de jaarrekening opmaakt. Een jaarrekening opstellen is voor een eenmanszaak / VOF niet verplicht, maar de balans en de resultatenrekening zijn wel nodig voor de aangifte inkomstenbelasting

Het is afhankelijk van uw huidige situatie op welk punt de grootste winst te behalen is, maar dat er winst te behalen is staat vast!

Facturatie

 • U heeft eigen facturatiesoftware. Heeft u er wel eens over nagedacht om deze te koppelen aan uw boekhoudpakket? Het overkloppen van verkoopfacturen door of uzelf of een administratiekantoor is dan de tijdswinst. (en bij typfouten ook een frustratiewinst)
 • U heeft de administratie uitbesteed en u maakt de facturen zelf in excel of word. Omdat Gere-geld online staat, kunt u snel en efficiënt uw facturen opmaken en digitaal versturen, met één druk op de knop. De facturen hoeven niet meer ingegeven te worden in het boekhoudpakket, maar zijn ook nog eens direct geboekt. Gezien de eenvoud van de facturatie zal de tijdswinst het grootste zijn. Afhankelijk van uw excel kennis en de accuraatheid van uw administratiekantoor kunt u ook uw frustratie verminderen.
 • Factureert u al vanuit een boekhoudpakket? dan is de kans groot dat ook hier een tijdswinst te behalen is omdat Gere-geld zo eenvoudig en overzichtelijk is. Door te factureren vanuit Gere-geld heeft u altijd en overal een real time inzicht in uw administratie.

BTW (omzetbelasting) en belastingcontrole

 • Heeft u uw administratie uitbesteed? dan is de kans groot dat uw administratiekantoor een bedrag rekent voor de aangifte omzetbelasting (is gelijk aan de BTW aangifte, geen verschil) De aangifte BTW gaat vanuit Gere-geld met enkele drukken op de knop, en u krijgt binnen één uur tijd een terugmelding van de belastingdienst dat de aangifte op een bepaald tijdstip geaccepteerd is door de belastingdienst. Hiermee is een besparing te realiseren, alleen al door dit onder de aandacht van uw administratiekantoor te brengen.
 • Maakt u gebruik van een boekhoudpakket? dan kan het zijn dat het gelijk werkt als Gere-geld, de BTW aangifte gaat vanuit het systeem. Er zijn echter ook een groot aantal boekhoudpakketten die dit niet kunnen. Met Gere-geld hoeft u niet meer naar de site van de belastingdienst en de gegevens over te nemen, een tijdswinst dus.
 • Maakt u gebruik van een boekhoudpakket? kijk dan eens goed of ze de mogelijkheid hebben om een auditfile te exporteren. Indien u controle krijgt van de belastingdienst, dan kunt u dit bestand exporteren en aan de belastinginspecteur ter beschikking stellen. Dit voorkomt veel zoekwerk en vragen van de belastingdienst, wederom een tijdsbesparing

Jaarrekening

Gere-geld is het enige boekhoudpakket dat een jaarrekening kan produceren dat voldoet aan titel 9 boek 2 van het Burgerlijk Wetboek. Dit zijn de wettelijke jaarrekening vereisten voor een BV. en daarmee automatisch goed voor een eenmanszaak.

Samenwerken

Brengen we u de gratis video onder de aandacht : zelf doen, volledig uitbesteden of gaan samenwerken met een administratiekantoor. Door te gaan samenwerken met uw administratiekantoor kunt u geld besparen met een beperkte tijdsinvestering of soms zelfs met een tijdsbesparing. Er is niemand die zo goed weet wat er gefactureerd moet worden als u als ondernemer zelf. U kunt ook uw inkoopfacturen zelf inboeken en ook uw bankmutaties. Dit is afhankelijk van uw interesse en uw wil om hier tijd aan te besteden. Vaak vindt men het fijn dat er nog iemand een keer naar de administratie kijkt voordat het jaar afgesloten wordt. Dit kan natuurlijk bij het administratiekantoor waar u al langer zaken mee doen, maar ook bij het aan Gere-geld gelieerde administratiekantoor. Voor meer informatie, klik op deze link: administratiekantoor Gere-geld

Welke hulp en ondersteuning mag u verwachten?

hulpWe helpen iedere ondernemer in één uur tijd aan de slag met Gere-geld, zo gebruiksvriendelijk en logisch zit het in elkaar. Dit uur zit zo in elkaar; 30-40 minuten inrichten van de software naar uw wensen en eisen. (zaken als het aanmaken van de database, waar dient uw logo te staan, uw algemene voorwaarden, de betalingstermijn, welke omzetsoorten heeft u, verkoopartikelen aanmaken etc.) en vervolgens nog eens 20 minuten rondleiding door de software van Gere-geld om u er beter bekend mee te laten raken.

In Gere-geld staan instructiefilmpjes van drie tot zes minuten. Hierin wordt u meegenomen door alle invoervelden en uitgelegd wat waar en waarom ingegeven moet worden. Leest u liever? dan is het ook mogelijk om Pdf’s te downloaden. Hierin staan screenshots met de bijbehorende uitleg van het veld.

Als gebruiker van Gere-geld heeft u gratis toegang tot alle cursussen. Bijvoorbeeld de basiscursus boekhouden voor ondernemers of de cursus jaarrekening lezen. Voor meer informatie klik op deze link.

Vanzelfsprekend is er een telefonische helpdesk die u met raad en daad bij zal staan.

Mocht u financiële en/of fiscale ondersteuning willen hebben, dan kan dit eenvoudig via het aan Gere-geld verbonden administratiekantoor. Dit kan voor de loon en salarisadministratie (€ 7,50 per loonstrook, inclusief loonbelasting aangiften, loonjournaalposten en jaaropgaves) het opstellen van een begroting, liquiditeitsprognose, aangifte vennootschapsbelasting, aangifte inkomstenbelasting et cetera. Voor meer informatie klikt op op deze link.

 

Alle voordelen van Gere-geld op een rij

 

   • Uw administratie in nog nooit zo overzichtelijk geweest
   • Het is een gebruiksvriendelijk pakket, u weet direct waar u moet zijn
   • Snel en eenvoudig factureren, en direct digitaal verzenden
   • De software draait in de cloud, waardoor het overal benaderbaar is. U heeft overal en altijd inzicht in uw eigen administratie.
   • Doordat Gere-geld in de cloud draait, kunnen wij ervoor zorgen dat het altijd aangepast is aan de laatste wet en regelgeving.
   • Elke nacht wordt er een back-up gemaakt van uw administratie.
   • U wordt niet lastig gevallen met allerlei overbodige opties.
   • Gere-geld is voordelig, u kunt gebruik maken van alle faciliteiten vanaf € 10,- per maand.
   • Geen verborgen kosten als licenties of onderhoudskosten, geen beperkingen in modules of in aantallen verkoopfacturen, geen extra kosten bij meerdere gebruikers.
   • Een heldere rapportage waarin u uw eigen financiële resultaat goed kunt volgen.
   • Vanuit de rapportage is het eenvoudig om in enkele muisklikken in te zoomen naar een inkoop- of verkoopfactuur.
   • De BTW aangifte kan met enkele drukken op de knop.
   • Heel eenvoudig een verzamelbetaling (meerdere facturen van meerdere leveranciers) maken in inlezen in de bank. Er wordt één bedrag afgeschreven, wat het boeken van de bank ook weer eenvoudig maakt

Maar er is nog meer!

   • Gere-geld is voorzien van instructievideo’s zodat u heel eenvoudig terug kunt kijken wat de bedoeling is.
   • Vind u het prettiger om te lezen? Dan zitten er onder de help knop ook PDF files met screenshots en een toelichting wat waar in te vullen
   • De BTW aangifte kan met enkele drukken op de knop.
   • Transparant samenwerken met een administratiekantoor.
   • Voor het administratiekantoor is het ook mogelijk een bestand te downloaden dat zij in kunnen lezen in de eigen jaarrekeningen software.
   • Voor de belastingdienst is het mogelijk om bij een controle een auditfile aan te leveren. Deze is te exporteren uit Gere-geld.
   • Gere-geld doneert jaarlijks 2 % van de winst aan goede doelen.
   • Doordat Gere-geld in de cloud werkt, wordt de serverruimte optimaal benut, er staat geen apparaten nutteloos te draaien. Alle gegevens kunnen digitaal verwerkt worden wat een grote stapel papier bespaart. Kortom, Gere-geld het is goed voor het milieu.

Meld u nu aan en krijg direct toegang tot uw eigen administratie. U kunt inloggen en meteen aan de slag.

 

directaanmelden

 

 

Comment Section

1 reactie op “Eenmanszaak (en VOF)

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.