Een ondernemer loopt risico, deel 2 personeel
Cor
13 november 2014 

Een ondernemer loopt risico, deel 2 personeel

Iedere ondernemer / onderneming loopt risico. In vier delen nemen we u mee door de diverse risico’s. Deel 1 het financiële risico, deel 2 risico met personeel, deel 3 de verzekeringen en tot slot het risico met betrekking tot beveiliging

Werknemers zijn uw kostbaarste bezit. Ga er ook zo mee om, communiceer goed, besteed er aandacht aan en voorkom hier schade mee!

personeel

1.Werving & Selectie

Ben kritisch in het stellen van vragen. Zijn er (medische) beperkingen die het functioneren kunnen belemmeren? Vraag om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Bekijk ook het social media gedrag van uw potentiële werknemer. Is er een relatie-concurrentiebeding. Waarom is een eerder contract beëindigd? En vraag ook naar diploma’s

 

2.Het arbeidscontract

Niet direct een vaste aanstelling, maar eerst tijdelijke contracten. Houdt hiervoor de media goed in de gaten, want dit is aan verandering onderhevig. Sluit ook nevenwerkzaamheden uit, of laat toestemming vragen.

 

3.Afwijkend gedrag

Bekijk uw werknemers. Vertoont iemand afwijkend gedrag dan dat hij/zij altijd gedaan heeft, ga dan het gesprek aan. Let op stress en op een mogelijke burn-out. Ook kunnen (onbewust) niet waargemaakte verwachtingen een punt van onvrede van uw werknemer zijn. Dan bent u plotseling een goede werknemer kwijt.

 

4.Diefstal

Helaas komt dit ook maar al te vaak voor. Dit probleem is omvangrijker dan vaak gedacht. Dit kan door de medewerker zelf zijn, maar ook het geven van tips aan derden valt hieronder. Ook het doorspelen van bedrijfsgevoelige informatie valt onder de categorie diefstal.

 financiële risico’s

 

 

 

Over de schrijver
Cor
Reactie plaatsen