één BV is geen BV (deel 2)
Cor
02 december 2015 

één BV is geen BV (deel 2)

Wie heeft deze uitspraak wel eens vaker gehoord, maar nooit echt goed begrepen waar dit nu eigenlijk over gaat?

Hoort u bij deze groep? Dan raden wij u aan om deze blog met de overige mogelijkheden te lezen. In de blog van vorige week zijn we ingegaan op de financiële consequenties of redenen om meerdere BV’s te hebben.

een BV is geen BV 2

Ondernemersrisico

Bij een holdingstructuur is het eenvoudiger om het ondernemersrisico te scheiden tussen de werkmaatschappij en de holding. Diverse taken en daarmee samenhangende aansprakelijkheden kunnen goed gescheiden worden. Dus naast de scheiding in de vermogens is het ook goed om een scheiding in de werkzaamheden en aansprakelijkheden aan te brengen.

Pensioen

De vraag wat te doen met het pensioen had ook vorige week opgenomen kunnen worden. Een pensioen-opbouw is in feite te zien als een verzekering voor later, vandaar dat we deze hier opgenomen hebben. Door in de holding het pensioen op te bouwen blijft het ook gescheiden van de werkmaatschappij. En dan maakt het niet eens zoveel uit of u het pensioen in eigen beheer op gaat bouwen of dat u dit uitbesteed aan een verzekeringsmaatschappij.

Gebruikelijk loon

Vanuit de management BV factureert u een management vergoeding aan de werkmaatschappij. IN deze management vergoeding moeten alle holdingkosten gedekt worden. Voor een BV geldt een minimumloon van € 44.000,- per jaar voor de Directeur Grootaandeelhouder. Daarnaast is er een “gebruikelijk loon” regeling van toepassing. Aan deze gebruikelijk loon regeling zitten een groot aantal mogelijkheden en onmogelijkheden. Dit is per onderneming verschillend. Als u hier meer over wil weten voor uw persoonlijke situatie dan kunt u contact met ons opnemen.

Zo ziet u maar, dat een tweetal BV’s om diverse redenen lonend kan zijn. Heeft u meer redenen? Laat deze dan achter in onderstaande commentaar box. U krijg gegarandeerd antwoord.

U bent op de hoogte van het feit dat de jaarrekening standaard zonder extra kosten uit Gere-geld komt? En dat deze met een druk op de knop bij de Kamer van Koophandel ligt? Of wilt u de mogelijkheden van Gere-geld nog eens bekijken? Klik dan op deze link.

U kunt zonder verdere verplichtingen gebruik maken van Gere-geld tot en met 31-01-2016. Klik op deze link om direct aan te melden.

Over de schrijver
Cor
Reactie plaatsen