Beveiligen, een risico van de ondernemer
Cor
24 november 2014 

Beveiligen, een risico van de ondernemer

Iedere ondernemer / onderneming loopt risico. In vier delen nemen we u mee door de onderdelen waar de ondernemer risico loopt. Deel 1 is het financiële risico, deel 2 betreft het risico met personeel, deel 3 de verzekeringen en tot slot het vermijden van risico middels beveilingen

In de vorige blog is het verzekeren aan de orde gekomen. Echter voorkomen is beter dan genezen, en beveiligen heeft hiermee te maken. En nu zeker, vandaag is de dag van het wijzigen van het wachtwoord! Met verplicht sterke wachtwoorden zijn uw gegevens bij Gere-geld goed beveiligd.

risico beveiligen wachtwoorden

1.Cybercrime

In een eerdere blog zijn we op de beveiliging van de cloud ingegaan. Als er voldoende en goede wachtwoorden zijn, zijn uw gegevens hier veilig. Echter wat bij veel ondernemers weinig aandacht heeft is dat de servers die u achter gesloten deuren in huis heeft, veel makkelijker voor hackers te benaderen zijn. Vanuit de server ligt er altijd een lijntje naar buiten. Een andere vraag, heeft u wel eens geprobeerd een back-up terug te zetten? De kans is groot dat de tape die u trouw gebruikt versleten is zonder dat u dat in de gaten heeft.

2.Fysieke beveiliging

Helaas kent niet iedereen het verschil tussen het mijn en het dein. Daarom blijven hekken en een goede toegangscontrole hard nodig. Ook de camerabeveiliging wordt steeds beter en ook goedkoper. Een winkelier kan een paniekknop in de winkel hebben waarmee de politie sneller ter plaatse is en de pakkans van de dief vergroot wordt.

3.Samenwerken

Samenwerken loont. Op bedrijventerreinen zijn er nog lang niet overal beveiligingscollectieven. Er zijn twee grote voordelen aan het samenwerken op bedrijventerreinen. Door de collectiviteit leren de ondernemers elkaar beter kennen en is er een betere sociale controle. Dit kan zelfs leiden tot samenwerking tussen de bedrijven. Ook zijn de kosten per deelnemer lager als er meer deelnemers aan het collectief zijn.

Lees ook de andere drie blogs

personeel        verzekeren     financieel

 

 

Over de schrijver
Cor
Reactie plaatsen