Besparen op de kosten van uw administratiekantoor
Cor
03 maart 2015 

Besparen op de kosten van uw administratiekantoor

Kosten besparen, wie wil dat tegenwoordig niet? Als u zich de volgende 7 concrete actiepunten houdt, dan kunt u fors besparen op uw administratiekantoor. Dit kan dan doordat het administratiekantoor efficiënter kan werken en daarmee u dus minder uren in rekening kan brengen. Met deze punten kunt u ook om een korting gaan vragen bij uw administratiekantoor.

1. Regelmaat 

Zorg ervoor dat uw boekhouding met regelmaat bijgewerkt is. Doe dit bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks. Dan is de hoeveelheid overzichtelijk en houdt u inzicht over uw financiën.

2. Systematisch archief 

Tegenwoordig is het vaak mogelijk om vanuit uw boekhoudpakket digitaal te factureren. Soms is het ook mogelijk om de inkoopfacturen digitaal op te slaan, eventueel middels een scan en herken oplossing. De bankafschriften kunnen gedownload worden en opgeslagen. Resteren enkel de contant betaalde bonnetjes die fysiek gearchiveerd moeten worden.

3. Betalingen 

Verricht de betalingen vanuit de juiste bankrekening, en laat de klanten ook naar de juiste bankrekening betalen. Dit voorkomt een wirwar aan geldstromen.

4. Privé

Beperk het aantal privé opnamen en stortingen zoveel mogelijk. Dit geeft zowel zakelijk alsook privé een stuk financiële rust.

5. Voorkom rekening courant verhoudingen 

Deze hangt samen met de punten 3 en 4. Als deze op orde zijn, dan is de rekening courant verhouding al minder. Als er dan ook nog minder onderlinge boekingen zijn, bespaart dit uw administratiekantoor tijd, en u dus geld.

6. Bekijk uw cijfers regelmatig 

Als u regelmatig uw cijfers doorneemt, weet u ook wat u verdient heeft. Ook is het handig om regelmatig de openstaande posten door te nemen en uw klanten na te bellen (Lees ook debiteurenbeheer). Bekijk ook de te betalen bedragen zodat u niet voor verassingen komt te staan.

7. De ondernemingsstructuur 

Heeft u nog ondernemingen waarmee niets gedaan wordt? Kunnen er ondernemingen samengevoegd worden? Zo ja, dan kunt u hier kosten besparen. Hoe meer ondernemingen hoe hoger de kosten.

 

Over de schrijver
Cor
Reactie plaatsen