Bent u geïnteresseerd in financieel inzicht?
Cor
15 april 2015 

Bent u geïnteresseerd in financieel inzicht?

Iedere ondernemer moet een administratie voeren. Zo is het ook de bedoeling dat iedere ondernemer inkomen uit zijn of haar onderneming haalt. Om te kunnen zien hoeveel dit zou kunnen zijn is inzicht nodig. Nu ontbreekt het veel ZZP-ers en MKB-ers aan financieel inzicht en overzicht.

Hoe kunnen wij dit u geven? Zonder dat er allerlei dure business intelligent software nodig is.

Hierbij de link naar het filmpje

 

Het antwoord hierop is verbluffend eenvoudig. Ga aan de slag met Gere-geld. Eigenlijk zou elke boekhoudprogramma dit standaard in de software moeten hebben zitten.

 

PDF / Excel =Statisch

In veel pakketten is het mogelijk om een resultatenrekening naar Excel te halen of als PDF uit het systeem te halen. Dit zijn de diverse statische rapporten. Met het rapport in de hand moet u nu zelf via een andere weg in de boekhouding gaan zoeken waar het resultaatsverschil door veroorzaakt wordt. Dit is vaak dusdanig complex en omslachtig dat dit niet gedaan wordt.

 

Inzoomen = Dynamisch

Door een rapportage op te zetten die eenvoudig vorm te geven is aan uw eisen en wensen heeft u snel evenveel inzicht als de PDF. Echter door op een hoofdgroep te klikken, worden de subgroepen, door nu op het “afwijkende” bedrag te klikken, krijgt u alle boekingen van die periode te zien. Als u meer informatie wil, dan zoomt u verder door naar de inkoopfactuur of naar de verkoopfactuur. Nu heeft u uw cijfers met enkele muisklikken bekeken en geanalyseerd.

 

Wie uiteindelijk de gegevens in de administratie zet is van ondergeschikt belang. Als de gegevens maar in het boekhoudpakket komen. Ook is het met de komst van de online pakketten veel beter mogelijk om samen te werken met uw administratiekantoor. U factureert bijvoorbeeld zelf, maar besteedt de rest van het werk uit. Hoe meer u zelf doet, hoe minder u aan een administratiekantoor hoeft te betalen.

 

Over de schrijver
Cor
Reactie plaatsen