Boek: "Ik heb niets met cijfers" Voor iemand die niets met cijfers heeft, maar er wel iets mee moet.
Bestel nu!

Page content

Alternatieve financiering? lees de top 10

In een eerdere blog hebben we het gehad over de redenen van weigering van de financiering en waarom niet verder gezocht werd naar een alternatieve manier om de financiering alsnog geregeld te krijgen. 

In deze blog komen een aantal alternatieven voorbij die wellicht ook nog niet bij u op de radar verschenen zijn.

 financiering (2)

We hebben voor u een top 10 samengesteld met alternatieven voor de financiering. En daarmee bedoelen we de mogelijkheden van een financiering buiten de bank om. Veelal wordt één of meerdere bronnen van financiering over het hoofd gezien.

  1. Factoring is een manier om snel uw openstaande debiteuren te ontvangen. Hierbij verpand u uw openstaande vorderingen en krijgt u per direct de beschikking over 70 % tot 90 % van uw uitstaande saldo. De factormaatschappij neemt (een deel van) het debiteuren risico over en vraagt hier en bijdrage voor.
  2. Lease / huur van goederen kan ook een alternatief zijn van kopen. Nu heeft u de beschikking over het bedrijfsmiddel, maar betaald gespreid.
  3. Tegenwoordig is crowdfunding sterk in opkomst. Hier wordt aan particulieren en bedrijven gevraag om in een lening of in aandelen te investeren in een bedrijf.
  4. Een ander alternatief is een business angel / investeerder. Hier heeft u met een die vaak niet alleen wil investeren (tegen aandelen) maar u ook verder kan helpen met de ontwikkeling van uw onderneming
  5. De betaling van uw leveranciers verder uitstellen. Als u altijd direct betaald heeft, is dit een serieuze optie. Een betalingstermijn van 30-60 dagen is heel gebruikelijk.
  6. U kunt nieuwe aandelen uitgeven. Hiermee verminderd uw eigen aandeel in uw onderneming.
  7. Wellicht heeft u privé nog liquide middelen die u in de onderneming wil investeren.
  8. Mogelijk zijn er subsidies voor hetgeen u doet te krijgen. Er zijn een groot aantal aanbieders die dit op basis van no cure no pay aanbieden.
  9. De bestaande aandeelhouders zouden bij kunnen storten in de vorm van aandelen, agio of een aanvullende lening.
  10. Tot slot kunt u in uw familie kijken of er wellicht potentiële investeerders zijn.

Waren alle bovenstaande mogelijkheden u al bekend? Of zijn er nog nieuwe wegen te bewandelen?

Als ondernemer moet u de boekhouding bijhouden. U kunt zich direct aanmelden, de eerste 30 dagen zijn gratis. U kunt ook een afspraak maken zodat wij u in één uur tijd, geheel gratis, aan de slag helpen.

directaanmelden

Laat uw aanvullingen en ervaringen achter in onderstaande reactie-box

 

 

Comment Section

0 reacties op “Alternatieve financiering? lees de top 10

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.