2. Crowdfunding, We zijn LIVE!
Cor
20 september 2015 

2. Crowdfunding, We zijn LIVE!

Deze week was een spannende week. De crowdfunding campagne van Gere-geld is live gegaan. Zoals in de blog van de vorige week aangekondigd zou ik jullie allemaal op de hoogte houden van de gebeurtenissen en de ontwikkelingen van deze campagne.

Investeren kan nog. We zijn met vier dagen live al ongeveer op de helft. https://www.symbid.nl/ideas/7203-online-boekhouden-gere-geld  om te zien hoe ver we inmiddels al zijn. Dus zorg dat je er op tijd bij bent.

We staan op plaats 20 van www.crowdfundingtop40.nl waar alle Nederlandse crowdfundingprojecten op staan. Maar er is maar 1 aandelen-crowdfundingproject dat hoger in de lijst staat. In feite zijn we dus eigenlijk tweede! Hier zijn wij natuurlijk enorm trots op.

Afgelopen week heeft natuurlijk in het teken gestaan van het live gaan van de campagne. In het begin van de week ben ik voornamelijk bezig geweest met het opstellen van de juiste mailings op de juiste tijdstippen. Timing is everything.

Ook heb ik enkele mensen de pitch op de site van Symbid laten zien en gevraagd om feedback. Hierop heb ik diverse verschillende reacties gehad. De ene opmerking is makkelijker te verwerken dan de andere. Je moet natuurlijk zelf ook achter een wijziging staan. Gelukkig was het grootste deel van de feedback positief, en de aanpassingen en aanvullingen relatief beperkt.

Ook heb ik diverse potentiële investeerders gesproken en gevraagd om de investering te doen. Dit zijn zowel telefonische gesprekken geweest, maar ook directe gesprekken bij mensen thuis of op kantoor. Ook hier waren de reacties over het algemeen positief.

Donderdagochtend was natuurlijk het moment suprême, om 9.00 uur ’s-Morgens werd de propositie van Gere-geld vrijgegeven voor “de crowd”, voor iedereen opengesteld. De eerste dag ging enorm snel, aan het einde van de dag was er ruim 40% van het gevraagde bedrag al geïnvesteerd in Gere-geld. Het is nu zondagmiddag en er is inmiddels 48,3 % geïnvesteerd. Nu zijn er nog enkele toezeggingen gedaan, als deze meegeteld worden dan gaan we naar de 55%.

Wat ook een aangename verassing was, was de vermelding in de crowdfunding top 40. We staan dan weliswaar op de 20e plaats, maar we zijn de tweede als het gaat om aandelen crowdfunding. Hier zijn wij natuurlijk enorm trots op. Het grootste deel van de crowdfunding bestaat uit lening-crowdfunding.

Dit waren de gebeurtenissen van de afgelopen week. Komende week staan er ook weer een aantal leuke promotie activiteiten te gebeuren.

Als er opmerkingen of vragen zijn, dan is hieronder de mogelijkheid om een reactie achter te laten.

Over de schrijver
Cor
Reactie plaatsen